Luuk Hoffman is de eerste Nederlandse winnaar van Basquestage

2 mei 2012

Luuk Hoffman student van de Sterklas op het ROC Amsterdam is de eerste Nederlandse winnaar geworden van Basquestage IV. Basquestage is een door Sammic gesponsord project waarbij twee culinaire talenten een compleet verzorgde stage bij ***Michelin chef Martin Berasategui in Baskenland kunnen winnen. Naast Luuk Hoffman is Brenden Darby uit de VS de andere gelukkige winnaar. De editie van Basquestage IV is van juli tot december 2012.

Om jonge getalenteerde chefs de kans te geven een unieke ervaring op te doen heeft Sammic, internationale producent van bereidingsapparatuur en vaatwassystemen voor de horeca en foodretail, het stageproject Basquestage opgezet. Basquestage is een volledig verzorgde stage bij 3 sterren Michelin Chef Martin Berasategui in Baskenland. Naast het meedraaien in de keuken van het sterrenrestaurant in Lassarte, worden er regelmatig activiteiten georganiseerd om lokale producten te leren kennen en natuurlijk gaan ze het mooie Baskenland ontdekken.

Voorheen was Basquestage alleen bestemd voor studenten uit de VS. Sinds de vorige editie is Basquestage nu ook open voor talenten uit andere landen, waarbij dit de eerste keer is dat een kandidaat uit Europa wint. Om deze unieke stage onder de aandacht te brengen bij potentiële kandidaten heeft Arno Ravestein, Managing Director Sales van Sammic Nederland, in samenwerking met het Koksgilde een campagne gelanceerd. Mede dankzij aanbevelingen van SVH Meesterkoks Robert Kranenborg en Theo van Rensch hebben diverse Nederlandse talenten zich aangemeld.

Van de 138 aanmeldingen gingen 30 kandidaten door naar de volgende ronde, waar het insturen van een video onderdeel was van de selectieprocedure. Hierbij maakte de schitterende video van Luuk Hoffman gelijk grote indruk bij de jury: http://www.youtube.com/watch?v=lzULabG_beo Als tegenprestatie voor de sponsoring door Sammic wordt van de winnaars verwacht dat ze beschikbaar zijn voor promotionele activiteiten, zoals het maken van productvideo´s, en het bijhouden van een blog met hun ervaringen. Daarom maakte het insturen van een eigen blog en het gebruik van social media ook onderdeel uit van deze selectieprocedure: http://www.luukhoffman.com/ 

Luuk Hoffman


Luuk Hoffman (21) is een jonge gedreven getalenteerde chef die momenteel zijn opleiding volgt bij de Sterklas op het ROC Amsterdam. De Sterklas is een opleiding voor culinaire toptalenten onder verantwoording van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. www.sterklas.com

Naast zijn studie werkt hij in toonaangevende restaurants als de Moerbei*en momenteel bij Vermeer* in Amsterdam.

 

Sammic

Sammic Nederland is de Nederlandse vestiging van de firma Sammic SL gevestigd in Azkoitia, Baskenland, Spanje. Sammic produceert bereidingsapparatuur en vaatwassystemen voor de Horeca en Foodretail. De Sammic producten worden via een netwerk van distributeurs en eigen vestigingen in de VS, UK, Frankrijk, Italië en Nederland wereldwijd verkocht. Bij de ontwikkeling van de Sammic apparatuur speelt een nauwe samenwerking met de gebruikers en chefs zoals Martin Berasategui een belangrijke rol. Zodat er nog meer ingespeeld kan worden naar de wensen op het gebied van bedieningsgemak, schoonmaakbaarheid en efficiency. Als maatschappelijk betrokken producent heeft Sammic met het Basquestage project een bijzondere mogelijkheid gecreëerd om jonge talenten een unieke ervaring op te doen, wat een verrijking zal zijn voor hun verdere toekomst.

Martin Berasategui

Martín Berasategui is een van de vaandeldragers van de Spaanse avant-garde keuken en een van de zes Spaanse chef-koks met drie Michelin-sterren - voor zijn restaurant in Lasarte. http://www.martinberasategui.com

Ningún comentario ¡Escribe el primero!

Deja tu comentario

Subir
Hemen, iluntasuna baino ez aurkituko duzu... Zure esku dago